Datum objave: 25. lipnja 2024.
Kategorija: Naslovnica

Djeca u školama za djecu u bolnicama

Osnovna škola Mitnica iz Vukovara pridružila se hvalevrijednom projektu „Djeca u školama za djecu u bolnicama“ udruge Crvenih nosova, klaundoktora. Učenici produženog boravka (1.ab i 3.a) i učenici 6.a nacrtali su svog omiljenog klaundoktora.

Kroz glumu i razgovor opisivali smo osjećaje koji se djeci javljaju u bolnici (strah, tuga, usamljenost, nesigurnost, ljutnja). Pročitali smo knjigu Tonkin veliki prijatelj, zaklade Ana Rukavina.
Nakon gledanja videa i čitanja brošure motivirani smo da budemo maleni dio nečeg tako humanog, prekrasnog, nesebičnog i hvalevrijednog. Razmišljajući i pričajući o ispunjenim zidovima crteža najsretnijih klaundoktora pretvaraju i najhladnije zidove bolnice u neko toplo, drugo mjesto. Ako barem jedan crtež nacrtanog klaundoktora izmami osmijeh na lice, naša mala srca bit će ispunjena radošću. Hvala klaundoktorima za sve što čine onima kojima je njihov osmijeh najpotrebniji.
U znak zahvalnosti dobili smo potvrdu te je knjižnica dobila dvije crvenonosne slikovnice: Doktor Crveni Nos i Lila! Autorica slikovnice Doktor Crveni Nos je dječja spisateljica Jelena Pervan, dok je Lilu napisala klaunesa iz Rijeke Nina Sabo, djeci poznatija upravo kao klaundoktorica Lila.
Učiteljica Matea Karlić Grnja i učiteljica povijesti Katarina Kalinić
 
/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/ Skip to content