preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mitnica

Login

       

       

           

 

 

Tražilica
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 2. 2011.

Ukupno: 1017073
Ovaj mjesec: 391
Ovaj tjedan: 34
Danas: 20
Arhiva dokumenata
Projekti

Tjekomm školske godine 2014./2015.

provoditi će se aktivnosti vezane uz ovogodišnji školski projekt: DAROVITI, pod nazivom: " MALE ZVIJEZDE PUNO ZNAJU".

Cilj školskog projekta: ukazati na darovite učenike, kako pomoći darovitim učenicima, prikazati uspjehe darovitih učenika.

Nositelji  ovogodišnjeg školskog projekta su: Katica Maćešić, prof. pedagogije, Jelena Cvrković, stručni suradnik mentor.

"Darovita djeca su gladna znanja. Pokušavaju saznati informacije o svijetu koji ih okružuje. Neka od njih žele znati sve o svemu... Njihova su pitanja beskrajna. Sva su darovita djeca različita jedno od drugoga, kao što su i slična."

Darovita djeca žele i traže znanje...bila je rečenica učenika na početku predstavljanja navedenog projekta 30. travnja 2015.godine. Učenici su iznosili svoja iskustva na temu što znači biti darovit. Podijelili su s nama svoja promišljanja, iskustva, kako ih vide drugi, kada su prepoznali svoju darovitost, ali i s kojim se poteškoćama nose...

Cilj projekta je poticanje darovitih učenika na učenje o sebi i drugima, te razvoj socijalnih vještina, kroz razne aktivnosti koje oni odabiru prema osobnim interesima,sklonostima.

O PROJEKTU

Na sjednici Učiteljskog vijeća na početku šk. godine 2014./2015., dogovoren je datum kada su daroviti učenici predstavili svoj rad, uspjeh, postihnuća... kroz razgovor saznali smo kako prepoznati darovitost. Bili su pomalo skromni, ali hrabri i sa ponosom pokazali su svoje vrijednosti koje nikako ne trebaju skrivati. Na sastanku Vijeća učenika i na satu razrednika učenicima nije bilo teško otkriti i imenovati darovite učenike. Na satu razrednika od 5. do 7. razreda proveden je anonimni upitnik koji se sastojao od 17 pitanja gdje se od učenika tražilo da prepoznaju unutar svojega razreda prijateljice/prijatelje koji se ističu u određenom području.

Veliki broj naših darovitih učenika pokazalo je svoju darovitost u području glazbe i sporta.

U izlaganju sudjelovalo je 164 učenika s različitim vrstama darovitosti.

Učenici koji svojim darom i znanjem svake godine sjaje poput zvijezda su: LEONARD LUKAČEVIĆ, 6.a (matematika,informatika,tehnička kultura), JOSIP KOLAR, 6.a (matematika), JAKOV ŠLAFHAUZER, 6.c (matematika, geografija), te KRISTIJAN KMET, 8.b, KARLO CVITKOVIĆ,5.a, DOMAGOJ ROŠKO, 4.b, KARLO JUKIĆ, 4.b (scenski izraz).  Učenici koji su postigli posebne rezultate i uspjehe u sportu su: ALEN RUBČIĆ, 7.a (karate - 74 osvojene medalje), MIA RAKO, 7.b (karate - 34 osvojene medalje).

Naravno, njihovu darovitost i znanje prepoznali su i potiču njihovi mentori koji vrijedno svake godine pokazuju zavidne rezultate.

Svojim nesebičnim predstavljanjem potakli su ostale da prepoznaju i pokažu svoje vrijednosti.

    

   

 

 

 

POVIJESNA GRUPA PREZENTIRALA SVOJ RAD I REZULTATE

 

U sklopu školskog projekta" MORALNE I ODGOJNE VRIJEDNOSTI", učenici 8.b razreda prezentirali su svoj rad.

Nakon petomjesečnog rada skupina učenika NAPREDNI POVJESNIČARI, pred ravnateljicom i pedagoginjom Škole, a pod vodstvom Ane Hutz, nastavnice povijesti prezentirali su svoj rad i rezultate.

Učenici su tijekom 5 mjeseci marljivo radili te organizirali brojne projekte i bili dijelom onih koje su organizirali drugi. Pisali su literarne radove, istraživali o Siniši Glavaševiću, kolone sjećanja, bili dijelom prve video konferencije na Veleučilištu Lavoslav Ružička o Domovinskom ratu, istrživali, čitali novine iz 1992. godine te napravili video prezentaciju koja prikazuje naš grad prije, za vrijeme i poslije rata.

Njihov konačni cilj bio je istaknuti moralne vrijednosti koje proizlaze iz Domovinskog rata. Povijesna skupina nastavlja sa svojim radom te će i dalje istraživati, pisati, organizirati projekte za sve one koje zanima bogata povijest našega grada!

KAKO ISKORISTITI OTPAD?

U sklopu školskog projekta " MORALNE I ODGOJNE VRIJEDNOSTI",  učenici 6.a i 6.b razreda kroz nastavu prirode održali su 14. veljače 2011. godine prezentaciju eko projekta - KAKO ISKORISTITI OTPAD? koja je bila izložena u holu Škole.

   

   

Učenici su od prikupljenog otpada izrađivali predmete koje mogu koristiti na različite načine. Npr.

* od plastičnih boca izrađivali su ukrasne "kaljiće", štedne kasice, ukrasne podloške za češe

* ukrašavali su staklene boce različitih oblika:  za vaze, za držanje olovaka, te ukrasne posude

* od kartona učenici su izrađivali: okvire za slike, kalendare, raspored sati

* učenici su i reciklirali papir - od reciklirajućeg papira učenici su napravili okvir za slike, knjigu, te ukrasne kutije

* na temu otpada napisali su i  priču - strip

Eko projekt vodila je Vera Marušić, nastavnica biologije, kemije i prirode

 

 

Tijekom školske godine 2011./2012. škola je imala školski projekt pod nazivnom: RODITELJI PARTNERI, koji je realiziran vrlo uspješno na radost svih nas ali i roditelja.

   

 

 

 

TERENSKA NASTAVA

Terenska nastava učenika 6.a i 6.b razreda realizirana je 27. rujna 2012. godine. Učenici su posjetili Šumarski muzej u Bošnjacima, meteorološku postaju u Gradištu i šumu Kanovci. Uz pomoć nastavnika riješili su unaprijed zadane zadatke, upoznali biljni i životinjski svijet slavonske listopadne šume, načine funkcioniranja meteorološke postaje i stekli druge vrijedne spoznaje. Ostatak vremena proveli su u igri i druženju sa svojim prijateljima u igri.

 

     

  DAROVITI - PLAKAT.docx
 TERENSKA NASTAVA.docx

preskoči na navigaciju