2020-01-27 09:26:17

„Zdrav za 5“ u osmim razredima naše škole

Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode provode projekt prevencije pod nazivom „Zdrav za pet“ – program prevencije ovisnosti te podizanja razine javnozdravstvene svijesti kod djece osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Tako je i učenike osmih razreda naše škole posjetila policijska službenica za prevenciju PU Vukovarsko-srijemske županije i održala jedan školski sat na temu „Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola“. Riječ je o nacionalnom preventivnom projektu koji je usmjeren na prevenciju ovisnosti o alkoholu.

Različiti su razlozi koji dovode mlade ljude u situaciju da probaju i konzumiraju sredstva ovisnosti. Neki to čine iz znatiželje, neki iz želje za dokazivanjem ili potrebe da budu „važni“ u svojoj zajednici.

Učenici su ovim predavanjem dobili spoznaje o štetnosti uporabe alkohola, posljedicama koje donosi u toj dobi te o tome kako alkohol utječe na ponašanje, a upoznati su i s prekršajnim i kaznenim posljedicama.

Zaključili su da treba biti dosljedan i oduprijeti se takvim iskušenjima.

Vedrana Žutić, prof. hrv. jezika


Sedma osnovna škola Vukovar