preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mitnica

Login

       

       

           

 

 

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 2. 2011.

Ukupno: 1016849
Ovaj mjesec: 167
Ovaj tjedan: 2
Danas: 2
Arhiva dokumenata
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Sudoku natjecanje
Autor: Darija Benaković, 27. 10. 2021.

Hrvatska Mensa uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje ove godine prvi puta organizira Sudoku natjecanje za osnovne i srednje škole.


              

Cilj natjecanja je popularizacija matematike, od najranijih dana školovanja naših učenika, rješavanjem logičkih zadataka, kakve su različite varijante sudoku zadataka.

Natjecanje se provodi u tri kategorije:

  • Bistrići - učenici 1. do 4. razreda osnovne škole
  • Kadeti – učenici od 5. do 8 razreda osnovne škole
  • Juniori - učenici 1. do 4. razreda srednje škole

Svaka kategorija natjecatelja ima svoju rang listu i za svaku će se birati najbolji prema bodovnom pragu kojeg će prema rezultatima školskog natjecanja odrediti organizator. Iz svake kategorije bit će pozvano približno jednak broj natjecatelja na regionalno natjecanje.

Ove godine iznimno, kategorije Kadeti i Juniori rješavat će isti set zadataka, ali će imati zasebne rang liste po svojim kategorijama.

Regionalno natjecanje će se održati u četiri regije, odnosno u četiri grada: Zagreb, Split, Rijeka i Osijek. Organizator ima pravo promijeniti mjesto održavanja regionalnog natjecanja ukoliko se to pokaže nužno zbog lakše organizacije, o čemu će sve škole biti na vrijeme obaviještene.

Na svim razinama i u svim kategorijama natjecanje je pojedinačno.

Na regionalnom i državnom natjecanju organizator će imenovati školske ekipe, ukoliko to bude  moguće, te ih vrednovati posebnom rang listom rezultata (bodovi jedne ekipe su zbroj bodova pojedinačnih rezultata svakog od članova te ekipe škole).

Danas, 25. listopada u našoj školi je održano školsko natjecanje na koje se, poslije vrlo kratkih priprema, ohrabrilo prijaviti  devetero naših učenika.

Na natjecanju su sudjelovali: Luka Bataković, Ema Mehičić Cindrić, David Šijanović, Jakov Nakić i Jakov Čolak, učenici petih razreda i Laura Kerek, Ante Živaljić i Erin Ferdebar, učenici sedmih razreda.

Hoće li naši učenici, već ove godine, dobiti priliku sudjelovati i na regionalnom natjecanju, pokazat će rezultati ostalih učenika naše regije. Prijavljenih je izuzetno puno.

S obzirom da su mogućnost za uključenje u Sudoku prvenstvo, učenici naše regije, dobili prije nepunih mjesec dana, pripreme su bile kratke. Ove godine bili su početnici. A uz puno vježbe neki od njih će nagodinu već biti eksperti.

Svim natjecateljima čestitam na pokazanoj hrabrosti i uloženom trudu, a naročito učenici Erin Ferdebar, koja je na školskom natjecanju ostvarila najbolji rezultat.

 

Školski povjerenik i mentor učenika za Sudoku prvenstvo:

Edita Lukačević, dipl. ing. i prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju