preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mitnica

Login

       

       

           

 

 

Priloženi dokumenti:
Jelovnik, ozujak 2021..pdf

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 2. 2011.

Ukupno: 974223
Ovaj mjesec: 3511
Ovaj tjedan: 453
Danas: 5
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obavijest roditeljima učenika razredne nastave
Autor: Darija Benaković, 4. 5. 2020.

Molimo roditelje učenika od 1. do 4. razreda da pozorno pročitaju sljedeću obavijest o uvjetima povratka učenika na nastavu u školi! 


Poštovani roditelji,

 

Na temelju Zaključka o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID–19 Vlade Republike Hrvatske od 23. travnja 2020. godine te Preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja za organizaciju rada u razrednoj nastavi i uputama za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave, a prije uključivanja učenika u razrednu nastavu od 11. svibnja 2020., OŠ Mitnica, Vukovar donosi sljedeće upute.

 

Roditelj/skrbnik potvrđuje pisanom izjavom ravnatelju ustanove prije uključivanja djeteta u ustanovu :

  1. da su oba roditelja/samohrani roditelj zaposlena te ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djeteta;

  2. da dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja);

  3. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja);

  1. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19, odnosno nemaju simptome zaraze virusom;

  1. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade i drugih zaraznih bolesti;

  2. učenik će u školsku ustanovu dolaziti i odlaziti u pratnji osobe koja ne boluje niti ima simptome bolesti COVID-19 i nije u povećanom riziku od nastanka bolesti COVID-19;

  3. da su upoznati s Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u cjelini;

  4. u slučaju promjene okolnosti navedenih u Izjavi pravodobno će izvijestiti razrednicu, odnosno ravnatelja i postupiti u skladu s Uputama HZJZ-a kao i drugim obvezujućim uputama i propisima.

 

Roditelji čije dijete ispunjava propisane uvjete i koji su se odlučili da njihovo dijete od 11. svibnja 2020. godine pohađa nastavu u školi dužni su ispunjenu i potpisanu Izjavu predati ravnatelju NAJKASNIJE DO SRIJEDE, 6. SVIBNJA 2020. GODINE, DO 12 SATI.

 

Nastava za učenike koji ostaju kod kuće i dalje će se odvijati putem nastave na daljinu u Školi na Trećem, odnosno virtualno i u komunikaciji s učiteljicom razredne nastave kao i do sada. Nastava u školi će biti organizirana u mješovitom modelu te će vas razrednica o detaljima organizacije nastave, mjerama i vremenu dolaska u školu (npr. 1. skupina u 8,00 sati, 2. skupina u 8,10 sati …), boravka u školi, odlaska iz škole i dr. pravovremeno obavijestiti.

Nakon što se formira odgojno-obrazovna skupina (do 9 učenika i 1 učitelj, ukupno 10 osoba), 14 dana ne primaju se nova djeca u skupinu.

 

Nastava iz predmeta koje učenicima ne predaje njihov učitelj razredne nastave (Engleski jezik, Vjeronauk, Glazbena kultura u 4. razredu, Njemački jezik u 4. razredu) neće se održavati za učenike u školi nego na daljinu kao i do sada. U školi se, također, neće održavati nastava TZK-a, kao i ostale tjelesne aktivnosti koje se provode u zatvorenom prostoru, sat razrednika, dopunska nastava, dodatna nastava i izvannastavne aktivnosti.

Potpisanu Izjavu moguće je dostaviti na sljedeća dva načina:

  • Osobno donijeti Izjavu u vremenu od 10 do 12 sati u školu

  • Potpisanu izjavu skenirati ili fotografirati i poslati na e-mail ured@os-mitnica-vu.skole.hr

Samo potpisane Izjave koje su predane u navedenom roku smatrat će se valjanom prijavom za nastavu u školi od 11. svibnja 2020. godine.

Izjavu potpisuju oba roditelja, odnosno samohrani roditelj koji ima potpuno skrbništvo nad djetetom. U višečlanim obiteljima, Izjava se ispunjava i potpisuje za svako dijete posebno.

U slučaju dodatnih upita, molim, kontaktirajte na e-mail ured@os-mitnica-vu.skole.hr ili na tel. 032/410-501.

 

Uvjeti i Izjava su u skladu s Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja te imaju za svrhu zaštitu djece, učitelja, zaposlenika škole, roditelja i svih ostalih s kojima su djeca u kontaktu i koji bi mogli biti ugroženi, u slučaju zaraze virusom COVID-19. Uputu HZJZ-a ste dužni u cjelini pažljivo pročitati i proučiti, prije nego ispunite Izjavu.

Preporučuje se ostanak kod kuće djece i osoblja/djelatnika s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti. Ako ukućani osoblja/djelatnika imaju jednu od navedenih bolesti ili su starije životne dobi (65 i više godina), osoblje/djelatnici se tijekom boravka kod kuće pridržavaju mjera fizičkog razmaka u donosu na ukućane kao i pojačane higijene, radi zaštite ukućana.

Ostanak kod kuće kada je to moguće. Također potičemo ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati, s obzirom da broj djece u vrtićima i školama može biti takav da se mjere fizičkog razmaka u tim kolektivima neće moći poštovati. Budući da će se nastava na daljinu i dalje održavati, potičemo nastavak obrazovanja djece razredne nastave od kuće, u svim situacijama kad je to moguće.“

 

Primjerak Izjave možete pronaći u privitku ove obavijesti.

Uputu HZJZ-a u cjelini možete pronaći na sljedećoj poveznici:

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020-finalno.pdf

Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave Ministarstva znanosti i obrazovanja možete pronaći na poveznici :

https://skolazazivot.hr/preporuke-za-organizaciju-rada-u-razrednoj-nastavi-i-upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-u-mjesovitom-modelu-nastave/

 

Zahvaljujem na razumijevanju i sudjelovanju u nastavi na daljinu s vlastitom djecom, te vas srdačno pozdravljam u nadi da će nas zajednička strpljivost dovesti do prevladavanja epidemiološke opasnosti.

 

Ravnateljica

Dubravka Lemac, mag. gl. ped.Priloženi dokumenti:
Izjava_roditelja_za_povratak_u_skolu1.doc (11.41 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju